Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrągi 6
oliwa 6 łyżek
rozmaryn 6 gałązek
sól
pieprz
wino białe wytrawne 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w winie

Pstrągi sprawić, odciąć płetwy, usunąć skrzela, starannie wymyć, osączyć z wody. Każdego skropić oliwą, odstawić na 30 minut. Oprószyć solą i pieprzem, do środka włożyć rozmaryn i piec na ruszcie, podlewając winem,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 06.08.2012 07:36
musi smakować wybornie
eli82 01.03.2012 18:44
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak