Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowe kluski z łososiem i koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spaghetti 30 dag
filet z łososia 25 dag
szalotka 4 sztuki
bulion warzywny 1/2 szklanki
śmietana 12% 1 szklanka
koperek 1 pęczek
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowe kluski z łososiem i koperkiem

Makaron ugotuj w osolonej wodzie, ok.8-10 min. Odcedź. Do makaronu można dodać trochę masła lub oliwy, żeby się nie posklejał.
Szalotki posiekaj, zeszklij na oliwie.
Na drugiej patelni rozgrzej trochę oliwy, na niej podsmaż kawałki łososia. Oprósz solą i pieprzem.
Tłuszcz ze smażenia ryby rozprowadź z bulionem i śmietanką, sos gotuj aż zgęstnieje. Dodaj usmażoną szalotkę i sok z cytryny.
Drobno posiekany koperek dorzuć do sosiku. Całość przypraw solą, pieprzem i cukrem.
Do sosu przełóż rybę, podgrzej. Makaron polej sosem, posyp paskami skórki cytrynowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 11.09.2011 14:16
super
Emilia22 31.08.2011 13:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak