Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z bakłażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
cebula
cytryna
oliwa 3 łyżki
bazylia świeża 2 łyżki
sól
pieprz
cukier
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z bakłażana

Bakłażany umyć, przypiec w nagrzanym piekarniku. Ostudzić, rozciąć, wydrążyć. Dodać sok z cytryny do miąższu, czosnek, posiekaną cebulę i wymieszać. Po kropli dolewać oliwę, stale mieszając, przyprawić i dodać zieleninę. Wstawić na godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak