Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyniowe rafaello na krakersach z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 2 sztuki
mleko 1 litr
wiórki kokosowe 2 opakowania
krakersy 2 opakowania
margaryna 1 sztuka
migdały do smaku
masło do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: budyniowe rafaello na krakersach z migdałami

2 opakowania budyniu zagotować z niecałym litrem mleka aby był gęściejszy. Wystudzić. Formę wyłożyć papierem do pieczenia a następnie wyłożyć krakersami. Ostudzony budyń zmiksować z miękką margaryną- uważając aby masa się nie zważyła. Dodać 1 i 1/2 opakowania wiórek kokosowych. Drugie pół opakowania uprażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną masła na złoty kolor. Migdały obrać sparzyć obrać ze skórki- pokrojone lub w całość dodać do masy budyniowo- kokosowej. Na krakersy wyłożyć większość masy- zostawić trochę na wysmarowanie wierzchy górnej warstwy krakersów. Posypać uprażonymi wiórkami kokosowymi i udekorować migdałami. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny- ciasto najlepsze jest jednak na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 12.10.2011 19:50
pyszotka
Chojłówna 12.09.2011 18:05
oj tak. Niestety i tak nie wychodzi mi ono tak dobre jak wychodziło mamie:)
Justyna/HerLife 12.09.2011 18:01
Musi świetnie smakowac =]
Emilia22 31.08.2011 13:53
na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak