Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lemoniada porzeczkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone porzeczki 1 kg
cukier 1 szklanka
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Lemoniada porzeczkowa

Porzeczki opłukać, wsypać do garnka, zalać szklanką zimnej wody, dodać cukier. Gotować na małym ogniu, aż zmiękną. Gdy będą miękkie, odstawić z ognia, ostudzić, przetrzeć przez gęste sito, zlać syrop do słoika, trzymać w chłodnym miejscu. Na szklankę lemoniady daje się łyżkę syropu porzeczkowego, łyżeczkę soku z cytryny, dopełnia wodą mineralną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak