Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik Sopliców

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwina pęczek
kwaśne mleko 4 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
ogórek zielony
sok z cytryny
pieczeń cielęca 10 dag
koper posiekany 2 łyżeczki
jajko ugotowane na twardo
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik Sopliców

Botwinkę opłukać, posiekać, ugotować w niewielkiej ilości wody zakwaszonej sokiem cytryny. Obrany ogórek pokroić w kostkę, mięso w paski, jaja obrać i pokroić na ćwiartki. Roztrzepać kwaśne mleko ze śmietaną, dodać botwinę z wywarem, ogórek, mięso, zieleninę i jaja.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 23.08.2012 09:25
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak