Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 25 dag
pomidory 4
papryki 2
jabłko
jajko ugotowane na twardo
Kukurydza z Puszki 1/2 puszki
cytryna
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z tuńczykiem

Ryż ugotować na sypko, przelać zimną wodą, ostudzić. Tuńczyka wyjąc z oleju, rozdrobnić. Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, posiekać. Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Jajo posiekać, kukurydzę odcedzić. Połączyć wszystkie składniki, przyprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

isetta 31.08.2011 12:57
Świetny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak