Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser cytrynowo-gruszkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

palma 1/4 kostki
woda 1/3 szklanki
cukier 1/2 szklanki
mus gruszkowy 20 łyżek
kisiel cytrynowy 1 opakowanie
cytryna 1 sztuka
śmietana kremówka 1 szklanka
cukier waniliowy 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser cytrynowo-gruszkowy

Kroki postępowania

1
Palmę zagotować na małym ogniu z wodą i cukrem. Dodać do tego sok z całej cytryny i kisiel cytrynowy, wymieszać.
Krok 1 - Deser cytrynowo-gruszkowy foto
2
Do masy dodać 12 łyżek musu gruszkowego, wymieszać i rozlać do szklanek lub pucharków.
Krok 2 - Deser cytrynowo-gruszkowy foto
3
Na wierzchu każdej porcji ułożyć po 2 łyżki pozostałego musu gruszkowego.
Krok 3 - Deser cytrynowo-gruszkowy foto
4
Śmietanę ubić, wymieszać z cukrem waniliowym.
Krok 4 - Deser cytrynowo-gruszkowy foto
5
Śmietanę rozłożyć na mus z gruszek.
Krok 5 - Deser cytrynowo-gruszkowy foto
6
Deser dowolnie udekorować. Podawać schłodzony.
Krok 6 - Deser cytrynowo-gruszkowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 12.12.2013 21:47
Ten deserek musiał być pyszny.
Beatris 04.12.2012 22:13
Ja uważam inaczej.
SmacznaPyza 04.12.2012 14:20
ta margaryna zupełnie niepotrzebna
Weronika_eM 31.08.2011 22:19
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak