Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rukolą i mozzarellą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 30 gram
mozzarella 120 gram
czerwona fasolka 1/2 puszki
pomidor 1 sztuka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
olej 4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukolą i mozzarellą

Mozzarellę pokroić w dużą kostkę, cebulę w piórka, pomidora w kostkę, fasolkę odsączyć. Rukolę wymieszać z cebulą, serem, fasolką i pomidorem, oprószyć solą i pieprzem. Ocet wymieszać z olejem, cukrem i musztardą. Sosem polać sałatkę, delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 31.08.2011 22:18
smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak