sałatka ryżowa po tajsku

sałatka ryżowa po tajsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 sztuka
  • mini kolby kukurydzy

    1/2 puszki
  • trawa cytrynowa

    1 łodyga
  • tofu

    125 g
  • małe chili suszone

    2 sztuki
  • oliwa z oliwek

    1 łyżka
  • wiórki kokosowe

    1 garść
  • dressing z tamaryndy

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa curry

  • ananas

    1/2 puszki
  • Mieszanka:

    100 g
  • ryz paraboliczny

    100 g
  • ryż dziki

    100 g
  • sok z limonki

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy,
2. trawę cytrynową kroimy w cienkie plasterki, chili kruszymy,
3. kurczaka kroimy w paski, wlewamy do mięsa sok z limonki, 2 łyżki soku z ananasów, oliwę, dodajemy trawę cytrynową, chili, przyprawiamy, wstawiamy na chwilę do lodówki,
4. mięso smażymy,
5. kolby kukurydzy kroimy wzdłuż i na pół, ser w kostkę, wiórki prażymy na suchej patelni,
6. do ryżu dodajemy mięso, kukurydzę, ananasa, ser, wiórki kokosowe,
7. polewamy dressingiem z tamaryndy, delikatnie mieszamy

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

14.07.2011 11:30
apetyczna:)

ZEWA

11.06.2011 10:57
na pewno smaczna

bietka

09.02.2011 14:10
napewno dobra:)

eli_555

31.01.2011 22:35
pycha

iknkirke

30.10.2010 09:36
fajne

pchelka79

15.08.2010 14:03
dzięki:)

rosik93

03.08.2010 16:58
fajne

mehia

26.06.2010 21:20
apetyczna:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat