Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 45 dag
cukier 60 dag
masło 2 kostki
żółtko jajek 4
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 7
budyń śmietankowy 2 opakowania
brzoskwinie w puszce 1 puszka
białko 5
mąka ziemniaczana 1 łyżka
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

Ciasto: Z 2 ¾ szkl. mąki, ½ szklanki cukru, kostki masła, 5 zółtek i 3 łyżeczek proszku do pieczenia zagniatamy ciasto -wykładamy na spód blachy. Masa serowa: Masło ucieramy z 1 ½ szklanki cukru, dodajemy twaróg( najlepszy z wiaderka), 6 jajek, 2 opakowania budyniu śmietankowego. Wszystkie składniki ucieramy razem na jednolita masę. Do gotowej masy dodajemy odsączone od soku i pokrojone na małe kawałki brzoskwinie. Piana: 5 białek ubijamy na sztywną pianę, dodajemy pół szklanki cukru i łyżkę mąki ziemniaczanej. Na wyłożone na blaszce ciasto wylewamy masę serową, na masę serową wykładamy pianę. Pieczemy 60 min w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 08.02.2012 08:27
smakowity
olkaaa 12.12.2011 07:46
chętnie spróbuję
iga2 15.10.2011 20:44
rewelacja
magical66 18.09.2011 18:09
pyszny
Mati13 08.09.2011 15:57
rewelacja!
Mati13 08.09.2011 15:57
rewelacja!
Motorek 08.09.2011 11:07
pycha
Margo1 03.09.2011 20:44
pyszny jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak