Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta pikantnie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 4
sól do smaku
czosnek ząbki 3
Chili z solą morską Prymat w młynku
bagietka
bazylia 10 listków
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta pikantnie

Pomidory kroimy w kostkę. Dodajemy drobno pokrojoną papryczkę chili, posiekane liście bazylii oraz również drobno posiekane 2,5 ząbka czosnku. Solimy do smaku i mieszamy. Odstawiamy do lodówki. Bagietkę kroimy w kromki. Smarujemy oliwą i grillujemy z dwóch stron. Następnie ciepłą kromkę nacieramy połówką ząbka czosnku i nakładamy masę pomidorową. Możemy jeszcze przyprawić chili dla zwiększenia pikanterii. Wszystko trzeba robić szybko aby kromki podczas jedzenia było ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 28.09.2012 09:27
smacznie lubię szczyptę pikanterii
smakowita 09.12.2011 21:25
U Ciebie jak zwykle smacznie
Poison1988 14.10.2011 16:34
smakowicie :) uwielbiam pikantne dania :)
BernadettaP 18.09.2011 07:55
Pieknie się prezentuje ta bruschetta.
agnieszka137 02.09.2011 21:17
smaczniutka
MAR3STA 02.09.2011 18:02
fajna propozycja
Agnieszka_B 31.08.2011 21:59
Pomidory mogłabym jeść kilogramami... A Twoja propozycja jest dla mnie idealna:)
Jolanta_P-S 31.08.2011 17:31
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak