Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura ze śłiwek i nektarynek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nektarynki 50 dag
śliwki bez pestek 50 dag
cukier żelujący 1:1 1 kg
sok z cytryny
śliwowica 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura ze śłiwek i nektarynek

Połówki owoców przełożyć do rondla, przesypać cukrem i odstawić pod przykryciem na kilka godzin. Wlać sok z 2 cytryn i gotować na dużym ogniu ok. 4 minut, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia, wlać śliwowicę, zamieszać. Gorącą konfiturę przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć. Odstawić do wystudzenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak