Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z owoców leśnych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 50 dag
jeżyny 50 dag
cukier żelujący 2:1 50 dag
sok z cytryny
żubrówka 50 ml
migdały pokrojone w słupki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z owoców leśnych

Owoce przebrać, opłukać, osączyć. Część jeżyn lekko rozgnieść, wymieszać z pozostałymi owocami, zasypać cukrem, odstawić pod przykryciem na 3,5 godziny. Następnie przełożyć do rondla. Postawić na ogniu i gotować przez 4 minuty. Pod koniec dodać alkohol i sok z cytryny, wsypać migdały. Gorącą konfiturą napełnić przygotowane słoiki. Szczelnie zamknąć, odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak