Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z agrestu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 1 kg
woda 1 szklanka
cukier kryształ 10 dag
cukier żelujący 1 kg
laska wanilii

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z agrestu

Agrest umyć, oczyścić z szypułek. Zagotować wodę z cukrem kryształem. Wsypać agrest i gotować na małym ogniu ok. 10 min. Odstawić do wystudzenia. Do wystudzonych owoców wsypać cukier żelujący oraz przeciętą wzdłuż wanilię. Ponownie gotować na dużym ogniu przez 4 minuty, cały czas mieszając. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć. Odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak