Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura cytrynowa z pistacjami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryny 12
woda 1,5 szklanki
cukier żelujący 1:1 1 kg
posiekane pistacje 5 dag
likier pomarańczowy 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura cytrynowa z pistacjami

Cytryny umyć, obrać, drobno posiekać. Odrzucić pestki. Włożyć do rondla, uzupełnić wodą do objętości 1 l, wsypać cukier żelujący. Wlać likier. Gotować na dużym ogniu przez 2 minuty, pod koniec wsypać pistacje. Gotową konfiturę przełożyć do słoików, zamknąć i odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak