tort śliwkowy

tort śliwkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żelatyna

    3 łyżeczki
  • kremówka

    2 szklanki
  • cukier waniliowy

  • śliwiki

    1 kg
  • sok wiśniowy

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upieczony biszkopt przekroić na pół. Jeden wyłożyć na dnie tortownicy. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Wypestkowane śliwki gotować razem z sokiem. Można dodać kilka goździków. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym połączyć z żelatyną. Krem rozsmarować na biszkopcie. W międzyczasie mąkę wymieszać z odrobiną wody i dodać do gotujących się śliwek. Przedtem jednak wydostać goździki. Powstałą masę wystudzić a potem wyłożyć ją na krem i przykryć drugim biszkoptem. Posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

26.07.2013 20:31
pyszny torcik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat