Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka porzeczkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z czarnych porzeczek 1 szklanka
cukier żelujący 1:2 50 dag
sok z dwóch cytryn
laska wanilii
wino czerwone wytrawne 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka porzeczkowa

W rondlu zagotować wino z sokiem porzeczkowym i sokiem z 2 cytryn. Wsypać cukier żelujący i dodać laskę wanilii. Mieszać, aż cukier się rozpuści. Gotować ok. 4 min. na dużym ogniu. Galaretkę przelać do słoików i szczelnie zamknąć. Odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak