Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka rabarbarowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 50 dag
cukier kryształ 10 dag
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 12% 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka rabarbarowa

Rabarbar oczyścić, pokroić na niewielkie kawałki, zalać wrzącą wodą (6-7) szklanek, rozgotować i przetrzeć przez sito. Dodać cukier. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, wlać do zupy i zagotować. Podawać z grzankami z bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 01.09.2011 20:57
a to Ci nowośc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak