Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w soku własnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1 kg
cukier 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w soku własnym

Truskawki opłukać, oczyścić z szypułek, osączyć, przelać przegotowaną wodą. Rozgnieść 1/3 owoców, zasypać cukrem i dusić pod przykryciem 5 minut, następnie przetrzeć przez sito. Całe owoce włożyć do wyparzonych słoików i zalać gorącym przecierem, tak, by zawartość nie sięgała wyżej, niż 2 cm od brzegu słoika. Słoiki zamknąć i pasteryzować w temp. 90 stopni ok. 25 minut i odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 29.01.2012 19:46
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak