Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z malin

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 2 kg
cukier 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z malin

Maliny przebrać, oczyścić z szypułek, opłukać i osączyć na sicie. W dużym rondlu układać owoce warstwami, przesypując cukrem. Odstawić na 2 godziny, następnie drewnianą łyżką rozgnieść maliny i dusić na wolnym ogniu ok. 15 minut, często mieszając. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, zamknąć i pasteryzować ok. 20 minut w temp. 95 stopni i odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 01.03.2012 18:19
jeszcze z malin nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak