Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1 kg
cukier 10 dag
sok porzeczkowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowy

Truskawki umyć, odszypułkować i przełożyć do rondla. Wsypać cukier i wlać sok porzeczkowy. Gotować na małym ogniu ok. 20 min. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, zamknąć i pasteryzować ok. 20 min. w temp. 90 stopni C. Słoiki odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak