Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorowe leczo do ryżu - do słoików

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 1 kg
papryka 1 kg
cebula 3 szt
olej 3 łyżki
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorowe leczo do ryżu - do słoików

paprykę pokroić w kostkę, z pomidorów zdjąć skórkę, pokroić na ćwiartki. cebulę pokroić w plastry.
na głębokiej patelni rozgrzać olej podsmażyć cebulę, dodać paprykę, pomidory, przyprawy, dusić 15 minut, gorącą potrawę przełożyc do słoików. zakręcone słoiki gotować ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak