Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

musaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 szt
olej 50 g
cebula 2 szt
masło 40 g
pomidory 40 g
przecier pomidorwy 30 g
przyprawy do smaku
mąka 30 g
masło 10 g
mleko 500 ml
ser 200 g
jaja 2 szt
jagnięcina 100 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: musaka

bakłażana umyć pokroić w plastry nast, smażyć z obu stron.Osuszamy je na papierowym ręczniku, cebulkę siekamy w drobną kosteczkę i tez podsmażamy na złoto.dodajemy mięso smażymy ok. 10 minut,dodajmy pomidory oraz przecier przyprawiamy i dusimy ok,30 minut.

sos,
zasmażamy mąkę z masłem dolewamy mleko doprawiamy oraz dorzucam ser, jajo, mieszamy.
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami bakłażany i mięso zalewając sosem, pieczemy 50 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 30.08.2011 21:59
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak