Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pigwy w sosie słodko - kwaśnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dojrzałe pigwy 1,5 kg
cukier 50 dag
wanilia 1 laska
woda 3 szklanki
ocet winny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pigwy w sosie słodko - kwaśnym

Pigwy umyć, przekroić, wyjąć pestki i drobno pokroić. Wodę zagotować z cukrem i wanilią oraz octem, włożyć pigwy i gotować, aż zmiękną. Owoce osączyć i przełożyć do wyparzonych słoików. Syrop gotować, aż odparuje i pozostanie go ok. połowa. Zalać nim pigwy i odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak