Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

głowka kapusty 1
cebula 5
ziemniaki 2 kg
sól, pieprz
smalec łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ziemniakami

Cebulę (3 sztuki) kroimy w kostkę, rumienimy na oleju.
Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce z małymi oczkami, odciskamy, skrobię która się zbierze w naczyniu dodajemy do masy ziemniaczanej.
Do ziemniaków dodajemy podsmażoną cebulę.
Kapustę parzymy w garnku z gorącą wodą, gdy liście zmiękną zawijamy w nie farsz.
Układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy bulionem. Pieczemy 1,5 godziny w 180 stopniach.
Gołąbki podajemy polane zrumienioną cebulką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 17.02.2012 09:45
dobreeee

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak