Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Figi w brandy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone figi 50 dag
woda 3 szklanki
ocet winny 1 łyżka
Cynamon cały Prymat
brandy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Figi w brandy

Figi opłukać w letniej wodzie. Wodę zagotować z octem, korą i brandy. Włożyć figi, dusić pół godziny na małym ogniu. Gorące owoce z zalewą włożyć do wyparzonych słoików i odstawić do wystudzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak