Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina z kością 1 kg
jarzyny na rosół 1 pęczek
cebula biała 2 szt
papryka czerwona 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
kminek 0,5 łyżeczki
przecier pomidorowy 2 łyżki
mąka pszenna 20 dag
jajko 1 szt
sól szczypta
ziemniaki 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz

Od mięsa odciąć kość i ugotować na niej wywar razem z jarzynami i kminkiem (jak rosół). Mięso pokroić na małe kawałki i usmażyć na smalcu z drobno posiekaną cebulą, gdy się zrumieni wlać do niego 2szkl.wody, dodać mieloną paprykę, przecier pomidorowy i paprykę pokrojoną w kostkę. Gotować na małym ogniu podlewając w razie potrzeby wodą, aż do momentu gdy mięso będzie miękkie. Na przygotowanym osobno rosole ugotować drobno pokrojone ziemniaki i razem z wywarem przelać do mięsa. Z mąki, jajka i soli zrobić zacierkę, ugotować w osobnym garnku i dodać do bogracza. Można też ugotować gotową, kupną zacierkę.
Wszystko razem wymieszać. Bogracz ma mieć charakter gęstej zupy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak