Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie z marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 1kg
marchew 4
cebule 2
margaryna
woda
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
przyprawa do potraw
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie z marchewką

Wątróbkę myjemy,osuszamy i obtaczamy w mące.Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu pod przykryciem.Marchew i cebulę obieramy,kroimy w niewielkie kostki i smażymy na patelni.Po około 15min dodajemy marchew i cebulę do wątróbki,podlewamy wodą,gdy powstanie gęsty sos przyprawiamy do smaku pieprzem,maggi,jarzynką,solą.Jeszcze parę minut dusimy wszystko pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 30.08.2011 18:32
pycha
gosia47-47 30.08.2011 18:07
fajne
pioge7 30.08.2011 17:58
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak