Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafio 1/2 szt
kurkuma 1/2 łyżeczka
sałata 1 szt
pomidor 2 szt
cebula 1 szt
Pęczek rzodkiewek
szczypiorek
koperek
majonez 4 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa

Kalafior opłukać, podzielić na różyczki. Zagotować wodę z kurkumą i solą, wrzucić kawałki kalafiora, ugotować na półmiękko, przełożyć do salaterki. Sałatę porwać na kawałki, połowę ułożyć na kalafiorze. Pomidory pokroić na cząstki, położyć na sałacie. Na wierchu sałaty położyć cząstki jajek, plasterki rzodkiewek i krążki cebuli. Całość oprószyć solą i pieprzem, polać majonezem, ozdobić koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rybka 30.08.2011 18:53
w sam raz na upały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak