Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z twarożkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 20 dag
śmietana 3 łyżka
seler naciowy 2 łodyga
olej
szczypiorek
sól do smaku
pieprz do smaku
ziemniaki
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z twarożkiem

Ziemniaki umyć, nie obierać, układać osobno na kawałkach posmarowanej olejem folii aluminiowej, szczelnie zawinąć, upiec w temp. 180 stopni C. Twaróg utrzeć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Szczypiorek posiekać, dodać do pasty. Rzodkiewki drobno pokroić. Łodygi selera naciowego pokroić w cienkie plasterki. Szczypiorek i warzywa wymieszać z twarożkiem. Przygotowaną pastę nałożyć w nacięte ziemniaki. Podawać do pieczonego mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak