Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z karkówki z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ząbek czosnku 2 szt
olej 2 łyżka
żółty ser 5 dag
szpinak
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
karkówka 1,2 chuda

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z karkówki z serem

Mięso opłukać w zimnej wodzie, ostrym nożem rozkroić na płat grubości ok. 1,5 cm, natrzeć czosnkiem, na godzinę odstawić w chłodne miejsce. Ser pokroić na grube plastry, szpinak posiekać. Na przygotowanym mięsie ułożyć najpierw ser potem szpinak, przykryć plastrem drugiego sera. Mięso zwinąć w ścisłą roladę, obwiązać bawełnianym sznurkiem, ułożyć w brytfannie, posmarować olejem, piec ok. 1,5 godziny w piekarniku w temp. 190 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak