Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pęczek włoszczyzny 1 sztuka
makaron muszelki 10 dag
zielony gorszek 3 łyżka
boczek 5 dag
cebulka 1 sztuka
olej 1 łyżka
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Włoszczyznę obrać, opłukać, zalać 1,5 litra wody, gotować 20 minut, odcedzić. Warzywa pokroić. Do wywaru włożyć kostki bulionowe, wsypać makaron, gotować 15 minut. Dodać warzywa, osączony groszek i fasolę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojony boczek, podsmażyć. Dodać posiekaną cebulę, przesmażyć. dodać do zupy, zagotować, rozlać na talerze. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak