Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety w serowej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczka 1
jajko 3
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
majonez łyżka
żółty ser starty 10 dag
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filety w serowej panierce

Fileta myjemy, osuszamy, kroimy w plastry.
Z pozostałych składników robimy ciasto, dokładnie mieszamy, każdy plaster piersi wkładamy do ciasta, mieszamy z nim, tak aby dokładnie je oblepiło po czym odstawiamy na 30 minut. Po upływie tego czasu smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak