Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z piersi kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczka podwójny
majonez 1 łyżka
żółty ser 25 dag
pieczarki 25 dag
jajko 1
zielona pietruszka 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
majeranek
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z piersi kurczaka

Filety pokroić w bardzo drobną kostkę, oprószyć vegetą dodać starkowany na grubych oczkach ser ( ewentualnie drobno pokrojony ), dodać pozostałe składniki - pieczarki obrać i pokroić w kostkę wymieszać z przyprawami. Formować kotleciki przy pomocy bułki tartej. Smażyć na małym ogniu z obu stron na rozgrzanym oleju. Kotlety nie mogą być bardzo grube.
Podając na ciepło można spsocić do nich sos pieczarkowy, w tym celu należy zeszklić na oleju pokrojoną w kostkę cebulkę, dodać do niej pokrojone pieczarki i szklankę bulionu, całość zagęszczamy mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 23.01.2013 11:43
lubie takie kotlceiki
Emilia22 30.08.2011 18:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak