Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki pizzowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 4
mleko 4 szklanki
woda 1 szklanka
kiełbasa 1 pętko
cebule 3
przyprawy
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Placki pizzowe

Na początku robimy ciasto z mąki, mleka, jajek i wody. Ciasto musi być gęste. Dodajemy 1 łyżkę soli. Następnie do ciasta dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, cebulę i przyprawy.
Wszystko dokładnie mieszamy. Uzyskaną masę wykładamy na patelnie na rozgrzany olej. Smażymy na małym ogniu aż do przyrumienienia ciasta z obu stron. Po wyjęciu układamy na wierzchu placka plasterki sera żółtego. Można także podawać z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak