Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada malinowo - jabłkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
maliny świeże 50 gram
cukier 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada malinowo - jabłkowa

Opłukane maliny zasypać cukrem i odstawić na2 h, by puściły sok. Jabłka umyć, pokroić i włożyć do rondla, rozprażyć. Gorące przetrzeć przez sito i połączyć z malinami. Gotować na małym ogniu, aż marmolada zgęstnieje. Gorącą marmoladę przełożyć do wyparzonych słoików. Szczelnie zamknąć i odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak