Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada jabłkowo - jeżynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
jeżyny 50 dag
cukier 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada jabłkowo - jeżynowa

Opłukane jeżyny zasypać cukrem i odstawić na 3 h., by puściły sok. Umyte jabłka pokroić ze skórką i gniazdami nasiennym i włożyć do rondla, rozprażyć. Gorące przetrzeć przez sito i połączyć z jeżynami. Gotować na małym ogniu, aż marmolada zgęstnieje. Gorącą marmoladę przełożyć do wyparzonych słoików. Szczelnie zamknąć i odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 03.09.2011 09:20
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak