Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z dyni i jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
cukier 70 dag
Cynamon mielony Prymat szczypta
jabłko kwaśne 50 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z dyni i jabłek

Umyte jabłka i obraną, pozbawioną pestek dynię pokroić na kawałki. Włożyć do rondla i rozprażyć pod przykryciem, a później dusić w odkrytym rondlu 20 minut. Przetrzeć przez sito, dodać cukier i przyprawy, podgrzewać, aż dżem zgęstnieje. Przełożyć dżem do wyparzonych słoików, zamknąć i pozostawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 31.08.2012 08:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak