Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem morelowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele 1 kg
cukier 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem morelowy

Morele umyć, wyjąć pestki. Pokroić w ćwiartki i posypać cukrem, odstawić na 3 godziny. Przełożyć do rondla i gotować 10 minut od chwili wrzenia. Z gotowego dżemu zdjąć szumowiny, gorący przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak