Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona wołowina z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1 sztuka
dymka ze szczypiorem 1 sztuka
żółty ser 10 dag
olej 4 łyżka
kiełek soi
sól do smaku
pieprz do smaku
wołowina bez kości 80 (chuda)
ryż paraboliczny 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona wołowina z ryżem

Mięso dokładnie opłukać pod bieżącą zimną wodą, osuszyć, skropić olejem, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Włożyć do rondla podsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Podlać szklanką gorącej wody, dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso stanie się zupełnie miękkie, pokroić na kawałki. Ryż ugotować na sypko, rozłożyć na talerze. Do każdej porcji dołożyć plasterek sera, położyć na nim pokrojone mięso. Podawać z posiekanymi warzywami, posypać kiełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak