Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BLOK

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 25 dag
woda pół szklanki
kakao 6 łyżka
mleko w proszku 50 dag
cukier 1 szklanka
bakalie
herbatniki 4 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: BLOK

Wodę, cukier i margarynę zagotować. Kakao i mleko w proszku razem wymieszać po czym ciągle mieszając wlewać zagotowaną wodę z tłuszczem i cukrem. Do gładkiej masy dodać bakalie i pokruszone herbatniki. Formę keksową wysmarować tłuszczem i wyłożyć masę.Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Ja dodaję szklankę cukru, bowiem nie lubie gdy blok jest za słodki, jednak z tego co wiem, niektórzy dodają do niego nawet 2 szklanki cukru :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 16.11.2011 23:33
ależ bym sobie zjadła!!!
kate.500 04.11.2011 07:59
pysznosc
Dorota59 19.10.2011 11:54
pyszne słodkości
ziutula
ziutula 05.10.2011 11:54
sama słodycz..
eli82 27.09.2011 16:28
rewelacja
IKrakowianka 20.09.2011 00:08
smaczny
GGABI 18.09.2011 21:18
pyszny
krystyna24 03.09.2011 12:23
wyglada pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak