Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 sztuka
ogórek konserwowy 1 sztuka
olej 1 łyżka
przyprawa do potraw
zmielony pieprz do smaku
natka pietruszki
cebula czerwona 3 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej cebuli

Czerwone cebule obrać, pokroić na dość cienkie krążki. Papryczkę umyć, pokroić na paski, oddzielić nasionka. Cebulę białą obrać, pokroić w krążki. Ogórek opłukać, wytrzeć, nie obierać, pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać olej, lekko zeszklić białą cebulę. Dodać paprykę i ogórek., przesmażyć mieszając, podlać odrobiną wody, dodać jarzynkę, dusić 5 minut. Sosem warzywnym z patelni polać krążki czerwonej cebuli, posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać jako dodatek do duszonych, gotowanych i pieczonych mięs z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak