Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony łosoś z porem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś 1 kg
cytryna 1/2 sztuka
masło 4 łyżka
por 3 sztuka
białe wino 1 kieliszek
natka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony łosoś z porem

Rybę skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem. Położyć na folii aluminiowej, posypać wiórkami masła, zawinąć folię. Piec ok. 20 minut w 190 stopni C. Pory oczyścić, opłukać, pokroić na krążki. Wrzucić na 2 łyżki rozpuszczonego masła, poddusić. Wlać wino, dusić, aż pory będą prawie miękkie. Przyprawić solą i pieprzem. Łososia podać z porami, posypać natka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak