Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe racuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 50 dag
mąka 10 dag
jajko 1 sztuka
olej do smażenia
wiórki ze skórki pomarańczy
cukier
sól do smaku
pieprz do smaku
borówki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe racuchy

Dynię obrać, oddzielić pestki, zetrzeć na tarce, wymieszać z mąką i jajkiem, dodać do smaku soli i pieprzu. Na patelni rozgrzać olej, łyżką kłaść niewielkie placuszki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Borówki rozgotować, dosłodzić, wymieszać z wiórkami ze skórki pomarańczy, podawać do placuszków.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak