Sposób przygotowania
Mąkę przesiać na stolnicę, posiekac margaryne dodac cukier, żółtka i szybko zagnieść ciasto. uformowac z niego kulę i zawinąć w folię spożywczą w włożycz na 2 godziny do lodówki. Rabarbar umyć, osuszyć, obrać z zewnętrznej cienkiej skórki i pokroic na kawałki długosci 3 cm. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Ciasto rozwałkowac na na opruszonej mąką stolnicy, a nastepnie przenieść je na blachę i ponakłuwać widelcem. Wysoko wylepić ciastem brzegi blachy. Posypac drobno pokruszonymi biszkoptami. rabarbar ułożyć gęsto i równomiernie na cieście.Piec w piekarniku 30 minut. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodac stopniowo 15 dag cukru. lekko przestudzony placek posypać 3-5 łyżkami cukru krysztalu i pokryć równomiernie pianą. Zapiekac w lekkim piekarniku przez 10-15 minut (aż lekko zbrązowieje)
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Łucja1
Beata73
mamusia1
Aleksandra45
Ewelina38
Betka