Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy z jogurtem

5.0
(44)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 g
cebula biała 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
masło 1 łyżka
sól
pieprz
olej
jogurt naturalny 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy z jogurtem

Kroki postępowania

1
Pieczarki czyścimy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry
Krok 1 - Sos pieczarkowy z jogurtem foto
2
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w pióra
Krok 2 - Sos pieczarkowy z jogurtem foto
3
Na patelnię z odrobiną oleju wrzucamy pieczarki i cebulę, doprawiamy do smaku pieprzem i solą, dodajemy masło i startą na grubej, buraczanej tarce marchewkę
Krok 3 - Sos pieczarkowy z jogurtem foto
4
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i smażymy parę minut aż pieczarki puszczą sok, a cebula się zeszkli
Krok 4 - Sos pieczarkowy z jogurtem foto
5
Dodajemy gęsty jogurt naturalny w temperaturze pokojowej
Krok 5 - Sos pieczarkowy z jogurtem foto
6
Zdejmujemy patelnię z ognia i dokładnie mieszamy powstały sos. Idealny dodatek do placków ziemniaczanych
Krok 6 - Sos pieczarkowy z jogurtem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 30.08.2011 20:13
wygląda zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak