Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krewetki smażone z kolendrą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki medium 300 g
kolendra świeża 3 łyżeczki
czosnek 4 ząbki
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: krewetki smażone z kolendrą

Kroki postępowania

1
Krewetki dokałdnie myjemy, przeglądamy czy żadna nie ma jelita (taka cienka ciemna żyłka, nacinamy ją i wyciągamy delikatnie). Czosnek kroimy w drobną kosteczkę, kolendre siekamy i obtaczamy w nich krewetki.
Krok 1 - krewetki smażone z kolendrą foto
2
Na rozgrany olej wrzucamy krewetki i smażymy po 2 min z każdej strony.
Krok 2 - krewetki smażone z kolendrą foto
3
Podajemy z cytryną.
Krok 3 - krewetki smażone z kolendrą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 13.04.2012 17:04
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak