Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cisto francuskie 1
jajko 1
przyprawy
ser żółty 2oo (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy serowe

Ciasto po wyjęciu (na podsypaną mąką powierzchnię) i rozwinięciu dzielimy na 2 równe części. Jedną część smarujemy jajkiem i posypujemy żółtym serem, w tym momencie możemy też posypać dowolnymi przyprawami. Żółty ser dociskamy do ciasta po czym kładziemy drugą warstwę ciasta francuskiego, smarujemy jajkiem i wysypujemy pozostały żółty ser. Ser bardzo mocno dociskamy. Warstwy dzielimy na równe części - paski w poprzek. Chwytając jednocześnie za oba końce paska, skręcamy go w spiralę. Tak postępujemy z każdym paluchem. Układamy je wysmarowanej tłuszczem blaszce, pieczemy 15 minut w 200 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak