Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masła 25 dag
mąki tortowej 25 dag
jaj 5
cukru pudru 25 dag
skórka z dużej cytryny
cukry waniliowe 2
rodzynek 25 dag
proszku do pieczenia łyżeczka
orzechy w mące rozdrobnione
wódka (+ esencja rumowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Masło utrzec dodając stopniowo po jajku oraz partiami- mąkę uprzednio wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem. Kiedy składniki zostaną dobrze utarte, wlac alkohol i zapach, dodac bakalie, otartą skórkę wyszorowanej i sparzonej cytryny i wymieszac. Blaszkę posmarowac masłem i wysypac bułką tartą. Napełnic ciastem do 2/3 wysokości. Piec aż patyczek wetknięty w ciasto będzie suchy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak